5/5

Over ons

Tom en Ilona
Tom en Ilona

Wij wonen in Borkel en Schaft, een klein dorpje in de gemeente Valkenswaard. De naam : Tomilon heeft de naam te danken aan partner Tom en Ilona (eigenaar).

We wonen aan het natuurgebied  De Malpie en vanuit onze tuin hebben wij hier zicht op. We genieten er enorm van om lekker te wandelen met ons gezin of op mijn eigen paard (Moon) te rijden.

Januari 2023 ben ik gestopt met mijn baan in de accountancy om alle voorbereidingen te treffen. Mijn hobby als baan, wie wil dat nu niet. We hebben een oude, bouwvallige schuur afgebroken en alles nieuw opgebouwd. Onze nieuwbouw heeft werkelijk alle voorzieningen waar mijn katten blij van worden. Samen met mijn partner zijn we de uitdaging aangegaan. Hij is blij om te zien hoe ik met liefde voor de poezen, veel tijd met ze doorbreng door te knuffelen en met ze te spelen. Hij zal geregeld bij De Tomilon te zien zijn voor het onderhoud van het pand en de verzorging van de katten.

Mijn passie voor Ragdolls is gekomen door het karakter en de mooie vacht/uitstraling. In 2015 heb ik mijn eerste Ragdoll (kater) gekocht. Door mijn enthousiasme besloot ik om nog een Ragdoll (poes) bij te gaan kopen en ben ik begonnen met een nestje kittens en het behalen van mijn honden- en kattenbesluit. Door het verkopen van kittens is ook de vraag gekomen: kan mijn kitten ook op vakantie? Dream come true! In de zomer van 2023 is ons geheel nieuwe cattery en hotel geopend.

1e85090a-203a-41ad-81f8-dbd574f740b4-1
Tiny

Ik ben getrouwd met Ben en geboren en getogen Limburgse. Sinds 2009 ben ik voor de liefde verhuisd naar Valkenswaard om in 2017 naar Schaft te verhuizen. Mijn passie en liefde voor katten is ontstaan door de opvang van een gevonden kitten in de tuin. Deze passie is nooit meer weggegaan. Helaas kwamen er persoonlijke omstandigheden om enkele jaren geen katten meer te hebben, dat is voor mij altijd een gemis geweest. 2,5 jaar geleden kwam er weer een aanlopende kitten in de tuin en ze is nog steeds bij ons. Haar naam is Poes en ik ben , maar ook mijn man, er superblij mee! Poezen en katers zijn namelijk: grappig, speels, slim en vooral fascinerend in gedragen om naar te kijken. Bovendien zijn het echte hartenveroveraars. Mijn werk bij De Tomilon zal ik dan ook met oprechte passie, toewijding en vooral met heel veel liefde en plezier voor katten uitvoeren. 

Aleida
Aleida

Mijn naam is Aleida Louwers en ben de moeder van ilona. Ben 45 jaar getrouwd met mijn man Theo, samen hebben we 3 kinderen. De middelste is een zoon en ilona is de jongste dochter. Inmiddels heb ik ook het genoegen om oma te zijn van 2 kleindochters van onze oudste dochter en 1 kleinzoon van ilona en Tom. Ik ben opgegroeid op een boerderij met koeien. Mijn beroep is secretaresse maar met de komst van kinderen heb ik er voor gekozen om thuis mijn bezigheden te  hebben. Naast deze bezigheden ben ik zo’n 20 jaar coördinator van de TSO(tussenschoolse opvang). Theo en ik runnen een landbouwbedrijf en hebben verder honden (maltezer leeuwtjes), mechelse herder, pony, kippen, geit en natuurlijk ook poezen. Ik ben in het bezit van het Bewijs van Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit. Eigenlijk ga ik alles bij Cattery de Tomilon doen waar hulp wordt gevraagd. Dit is niet op vaste dagen maar gewoon wanneer het nodig is. Wat mij heel erg aanspreekt is de hygiëne die ilona ontzettend belangrijk vindt en het thuisgevoel geven aan haar poezengasten. Wellicht dat we elkaar ’n keertje zullen tegenkomen bij Cattery de Tomilon, een cattery en luxe hotel, de droom van onze dochter waar ik ontzettend trots op ben.